Open top menu


La majoria dels propietaris de gossos han sentit parlar d'enfermetats com el moquillo, artrosi, displàsia... Però la Erliquiosi Canina no és gaire coneguda i és realment perillosa.

Es contagia a través de la "garrapata" (paparra), per la bactèria del gènere Rickettias, que afecta a la medul·la òssia i el sistema immunològic de l'animal. Si es diagnostica l'enfermetat a la seva primera fase, es pot curar, si no, pot ser mortal.





De 2 a 4 setmanes després de ser infectat, comencen a presentar-se els símptomes, com poden ser febre, depressió, canvi de la personalitat (pot ser agressiu), convulsions, inflamació de ganglis... Alguns gossos, a la segona fase, poden eliminar la infecció, però molts no i és quan arriben a la tercera i última fase, que és quan es presenta febre, pèrdua de pes, hemorràgies espontànies... i la mort.




Aquesta enfermetat es pot prevenir vigilant la higiene del vostre gos. És molt més fàcil prevenir-la que curar-la. A més de pipetes, collars, xampús... no està de més fer un repàs al vostre animal, sobretot si viu a un lloc on sigui probable que pugui agafar-les. Vigileu entre els dits de les potes, les orelles i el nas, també. Una paparra es pot enganxar a tot arreu.




Per treure-li, podeu mullar un cotó en aigua oxigenada i posar-lo sobre la paparra perquè s'ofegui i es desenganxi. Un cop caigui, per molt que la intenteu matar apretant amb el dit, no podreu. Podeu llençar-la al bany o apretar amb la ungla o qualsevol estri com una clau o moneda. Podeu utilitzar guants quan ho feu.

Com sempre, us explico els coneixements que tinc i faig una breu introducció per informar, però sempre heu d'anar al vostre veterinari per qualsevol consulta i diagnòstic.

0 comentarios