Open top menu


Potser heu vist la notícia del gos de Ghana que es va quedar tota la nit cuidant d'un nadó abandonat. I és que aquest no és un fet aïllat.

A Buenos Aires, ja fa uns anys, una nena de 14 anys va abandonar la seva nena acabada de nèixer al costat d'una finca. La gossa d'aquella mateixa finca, que tenia 6 cadells, va sortir a buscar-la, la va agafar suaument i la va portar al costat de les seves cries, per donar-li calor. La nena va plorar i la gossa, China, va sortir bordant, nerviosa. Així és com l'amo de la finca la va trobar i es va poder salvar.




I el cas del Staffordshire Bull Terrier (un gos potencialment perillós, oi?) que va salvar a una nena de 3 anys de ser mossegada per una serp verinosa. Es va llençar i la va mossegar, rebent ell mateix vàries mossegades. Va estar a punt de morir, però el van poder salvar.

Orion, un Rottweiler (un altre GPP, vés quina cosa) de Veneçuela, va salvar 37 persones de morir ofegades per una inundació. Al principi van pensar que el gos s'havia tornat boig al llençar-se a l'aigua, que arrastrava tot al seu pas, quan van veure que agafava a una nena de 8 anys i la portava a terra. Va tornar a saltar per salvar a una altra nena de 14 anys. Després a 8 nens més. Així va passar la nit d'un dimecres i part del matí del dijous, salvant un total de 37 persones que haurien mort ofegades per l'allau d'aigua de 1999.




Hi ha un cementiri per a petites mascotes a Torrelles de Llobregat, preciós, on pots veure làpides realment emotives dirigides a amics lleials, d'un amor infinit. Entre elles, hi ha casos d'herois canins com els que he comentat. Herois que van salvar vides a incendis, a inundacions... Casos que t'omplen els ulls de llàgrimes. Jo vaig trobar-me, al cementiri, amb el cas del Pastor Alemany que va salvar 65 persones a un incendi i a qui encara a dia d'avui, visitaven per agraïr la seva valentia.





Tot i així, encara hi ha gent que no els valora com amics, companys o família i continuen amb la maleïda frase de "només és un gos". Només? Digue-li això a totes aquestes persones que viuen gràcies a només un gos.



0 comentarios