Open top menu


Suposo que la majoria de vosaltres ja porteu un temps patint boles de pèl per casa, davant el canvi que fan els gossos. Sobretot a la primavera i a la tardor. Ara és época de canvi, amb la calor que ha vingut! Tot i que els gossos urbans, que viuen a casa i tenen aire acondicionat i calefacció, al no patir els canvis de temperatura naturals, poden mudar durant tot l'any. Ells tenen pèl per la calor i pèl pel fred. Per això el que ja vaig comentar sobre posar roba al gos (humanitzar-lo) no és adequat per ells.




La frase "rentar poc, raspallar molt" és molt encertada. Rentar el gos un cop al mes és suficient, però és bo raspallar-lo a diari. Rentar l'animal contínuament pot irritar la seva pell i treure-li les defenses naturals que ell té de protecció. Sempre s'ha de rentar el gos amb un producte adequat per ell, no amb qualsevol xampú. I abans de la rentada, s'ha de respatllar.




Per treure-li pèl, a vegades és bo mullar una mica el raspall abans i fer-li passades curtes i enèrgiques (sense passar-nos, que el podem fer mal), més que passades llargues, en la direcció del pèl. Abans de mullar el raspall, feu una passada general per si té nusos, ja que si es mullen serà molt més difícil.




No hi ha manera d'evitar que perdin pèl (a no ser que el pelis i no és bo fer-ho completament ja que exposes la seva pell sense la protecció natural que tenen). Si tens al·lèrgia al pèl del gos, l'hauries de raspallar a l'exterior, sempre recollint les boles que treus, ja que la caspa que surt quan ho fas pot provocar més al·lèrgia. I si no tens, igualment és aconsellable perquè no s'escampin per tota la casa.




Per molt us us molesti el pèl, hi ha gossos que no és bo pelar-los completament o patiran cremades o irritacions de pèl. Consulteu sempre abans de demanar una bona rapada.

0 comentarios