Open top menu


Tots coneixeu la tragèdia del Titanic on van morir més de 1500 persones. Una història d'horror i patiment que, tot i que es van poder salvar alguns, molts van quedar enrera.

El que no es coneix tant és la història dels gossos que viatjaven al Titanic, amb els seus amos.




Abans era costum que molta gent de la classe alta viatgés amb els seus gossos, tots de raça, i al creuer diuen que eren dotze gossos, dels que van sobreviure tres.

Tot el que explicaré és el que he llegit i sembla que és verídic, ja que mai saps amb tota seguretat que fos realment així. Contrastant informes i articles, aquesta sembla ser la història.




Els gossos que es van salvar eres tres de raça petita i anaven en bots amb poca gent, pel que ningú es va oposar.

Un d'ells era un Pomerania, al que el seu propietari va tapar amb una manta (o sota l'abric, això no està clar) i el va pujar al bot on ell mateix anava.




L'altre, un Pequinés, va pujar a un bot amb el seu amo, sense que ningú digués res, per haver-hi espai.

I el tercer era un altre Pomerania, que acompanyava la seva propietària.

També sembla (no sé si és llegenda o realitat) que una dona que tenia un Gran Danés i que per espai sabia que no el podria salvar, va escapar a un bot. Dies després els van trobar sense vida, ella abraçada al seu gos.

Sembla que està documentat que un dels viatgers, al moment de l'accident, va baixar a l'àrea dels gossos i els va alliberar, per donar una oportunitat als animals.




També diuen que va haver-hi un Terranova que va salvar a una dona, remolcant-la a un bot abans de morir ell mateix.

O del gos del primer oficial, un Terranova també, que nedava d'una banda a l'altra buscant-lo, i mentre ho feia, va salvar a les persones d'un bot que estaven massa débils, bordant i acompanyant-los fins que els van trobar. D'aquest últim gos diuen que el van poder salvar, però no és segur.




Moltes persones que llegeixen això fan comentaris com "salven a gossos per deixar morir nens". Em sembla pura demagògia. Com ja he descrit, molts d'aquests gossos van salvar persones i van ajudar sense pensar en rebre res a canvi, únicament per instint. El nostre és de supervivència i segur que molta gent per salvar-se ells van deixar enrera nens i malalts. Tampoc ho critico. Crec que t'has de trobar en una situació així per saber què faries i atrevir-te a jutjar. Desde la distància tot és molt fàcil però en situacions extremes és quan la gent actua. I, en aquest post, els gossos. Alguns herois, alguns perduts, altres aterrats, tots formen part de la història.




El meu record, al centenari de la catàstrofe a 2012, va dirigit a les persones que van haver de patir aquest horror, però també als gossos que els acompanyaven. Tot ésser viu mereix el nostre respecte.

0 comentarios