Open top menu


L'oïda dels gossos és molt important per a ells i hem d'ajudar a mantenir en bones condicions el seu aparell auditiu, que és molt delicat.



Amb una neteja d'un cop o dos a la setmana, és suficient. I, depenent el gos, un cop cada quinze dies. No es tracta de fer una neteja diària, ja que podrieu fer mal a l'animal.

A la vegada que fem aquesta neteja i revisem les seves orelles podem adonar-nos de certes anomalies i senyals d'una possible infecció (massa quantitat de cera, veure un color que no és rosat, sinó vermell, fosc...), otitis (fan una olor molt dolenta), inflamació auditiva...




La neteja de les orelles externament no suposa gaire complicació. Amb un drapet humit ja tindriem suficient. L'aparell auditiu intern és més delicat i hem d'actuar en conseqüència.

Hi ha productes específics per realitzar aquesta neteja. Aquests productes ajuden a la dissolució de la cera. Els posses una miqueta (el producte que jo utilitzava a la perruqueria canina era en pols) i els fas un suau massatge a la orella perquè s'introdudeixi bé el producte. Un cop has fet això, agafes un cotó o drapet ben net i netejes a consciència qualsevol recó de l'oïda. Es concentra molta brutícia per tots els canals de la orella i haurem de ficar el dit per tot arreu. El serum no és un bon producte per realitzar netejes.





Si la orella del gos és massa petita com per ficar el dit, podem atrapar un tros de cotó amb unes pinces vigilant que no s'escapi i, amb delicades però tampoc acaronant, treure la brutícia dels conductes. O amb un bastonet, que és més fàcil.



Hi ha gossos que tenen molt de pèl a l'interior de les orelles. Amb productes en pols també pots ajudar a agafar millor aquests pèls i amb unes pinces, arrencar-li. Molt de compte utilitzant pinces, si ho feu, que la orella és molt sensible! O amb els propis dits també pots, depèn el gos. Els farà una mica de mal, així que intenteu, si ho feu vosaltres, agafar molts a la vegada i no estar tres hores perquè irritareu les orelles de l'animal i li farà més mal. Penseu que no és un dolor excessiu per a ells. Nosaltres també ens fem mal amb les celles, per exemple. Els gossos que tenen massa pèl intern, tenen més brutícia perquè s'acumula allà.



A l'hora de banyar el vostre gos també heu de vigilar que no li entri massa aigua ni sabó als oïdes. Podeu tapar les orelles amb la vostra mà quan passeu l'aigua i també l'assecador.




Si veieu que el vostre gos posa de costat molt el cap, es grata molt la orella, la té irritada, fa mala olor... no dubteu en portar-lo al veterinari perquè podria ser una otitis o una infecció.





2 comentaris :