Open top menu


El Disc Dog (o Frisbee Dog) és una disciplina esportiva canina a la que propietari i animal interactuen amb un o més discos per obtenir una màxima puntuació.



És un esport per disfrutat entre gos i guia. No es tracta de jerarquies ni obediència, sinó que és més com un joc on interactuen tots dos.

L'esport com a tal neix a Estats Units a la década dels 70 i s'estén per tot el continent americà durant els 80, arribant a realitzar campionats mundials, nacionals i continentals als 90.




Qualsevol gos pot realitzar aquest esport. No cal que sigui de raça ni tenir cap distintiu.

Per començar a realitzar aquest esport es recomana un terra embuatat i moltes hores de pràctica, amb un estudi i recomanacions d'experts abans de començar.




S'han d'utilitzar discos especials per a gossos. Són lleugers, fets en major part de silicona i amb una facilitat per l'atrapament del gos que fa que la seva salut no perilli. I hem de saber com llençar aquests discos al gos per evitar lesions, igual que mantenir en bon estat físic a l'animal.



Tenen diferents modalitats: Toss & Fetch, FreeStyle i SuperPro.

Toss & Fetch

Es llança un sol disc a la màxima distància posible i un cop el gos l'agafa a l'aire, el torna per llançar-li un altre cop. Les puntuacions varien depenent de la distància on s'ha llançat i el gos l'atrapa. És una modalitat menys coneguda i té una duració de minut i mig, aproximadament.




FreeStyle

Hi ha tres tipus diferents de llançaments a distància.

Passings: el gos ens ha de passar sempre pel costat, ja sigui esquerra o dret, sempre en línea recta i sempre el mateix cantó i distància durant la seqüència de llançaments.




Overs: el gos salta per sobre d'alguna part del nostre cos per agafar el disc. També es pot dir Bóvedas (Voltes).




Vaults: el gos utilitza una part del nostre cos com a plataforma de salt.




Múltiples: Seqüència de llançaments curts on el gos sempre atraparà el disc fent la mateixa figura.




Zig Zag: a distància es llança el disc en perpendicular d'esquerra a dreta o a l'inrevès, realitzant una sèrie de llançaments i atrapaments en forma de Z.




Dog Catch: agafar al gos a l'aire just en el moment que ell acaba d'atrapar el disc.




S'ha de tenir en compte que aquests gossos realitzen una activitat física major que la majoria dels gossos  que no realitzen cap i això els desgasta més. Haurem de vigilar l'alimentació i l'estat físic correcte per no patir lesions futures. Per això, també, és imprescindible que abans de començar a realitzar pràctiques i fer saltar el gos per captures de discos, hem de rebre unes pautes per saber com fer-ho, evitant salts enormes perquè "queda més maco" o fariem mal a l'animal.




L'Associació Espanyola de Disc Dog (AEDD) té com a finalitat promoure i fer difussió de la pràctica del Disc Dog com a disciplina esportiva canina.

Informen sobre la importància terapèutica d'aquest esport a gossos que han patit traumes, hiperactius o que mostren comportaments agressius o neuròtics, a la majoria de casos per falta d'activitat o una "ocupació".




També tenim a Spain Dogfrisbee Team, club creat per la difussió d'aquest esport i per establir una sèrie de valors sobre la forma de tractar els gossos.

Trobareu vàries associacions o clubs amb informació i cursos per entendre i començar a practicar aquest esport, si esteu interessats. Informeu-me si us apunteu per anar-vos a veure!


0 comentarios