Open top menu


La manca de neteja dental a un gos pot provocar molts problemes en un futur a l'animal com són les càries, infeccions, inflamacions a la boca...

Molts no són conscients però és important mantenir una neteja bucal diària (o almenys tres o quatre cops setmanals) al seu gos per prevenir tot això.




Per acostumar al gos a aquesta neteja, a raspallar les dents, és millor començar desde cadell. Així podràs fer-li inspeccions i neteges sense tants problemes. Acostuma'l a poder tocar la seva boca sense que per ell sigui una invasió o un problema. Et servirà per la neteja en un futur però també per altres inspeccions que vulguis fer-li arribat el moment.




Quan comenceu a acostumar el gos a la seva neteja bucal, ho haureu de fer de manera gradual. Primer deixar que el toqueu per la boca, suaument. Després deixar que tasti la pasta de dents per a gossos... I per començar a raspallar començar pels ullals, no per les dents de dins, que són la part més delicada i que més els pot incomodar. Dia a dia, s'aniran acostumant. Si intenteu fer tot el primer dia el gos ho rebutjarà des del primer moment.




Heu de tenir en compte que no es poden utilitzar productes per a humans, sinó per a gossos, que trobareu a botigues especialitzades en animals i veterinaris. Molts dels productes per a humans són dolents per a gossos.




Hi ha raspalls per a gossos i també raspalls que pots col·locar al teu dit, per fer-ho més còmode. Personalment, prefereixo el de dit per poder controlar millor la força que fas i tenir millor manipulació. Utilitza dentífrics per a gossos per poder realitzar una neteja completa.



També podeu utilitzar joguines i llaminadures fetes per netejar i mantenir les dents del gos. Hi ha unes cordes que els ajuden amb aquest manteniment però que no es poden menjar, que només poden tenir una estona amb la teva supervisió. Per decidir quines joguines o llaminadures poden consumir i com fer-ho, consulta al veterinari o a l'expert que coneguis.



Potser molta gent que llegeixi això ho veurà una exageració i un problema afegit per falta de temps. Bé, tots hem vist gossos grans que gairebé no tenen dents o els tenen en estat lamentable. O infeccions a la boca de l'animal derivades dels queixals o de brutícia acumulada a les dents.

El primer cop que vaig veure com raspallaven les dents a un gos va ser a casa d'una amiga meva, fa molts anys. Ho feia cada matí. Va agafar a la seva gossa, una Golden maquíssima que es deia Mel, i li va fer una neteja amb un raspall per a gossos. La gossa es deixava, estava acostumada i la meva amiga li feia cada matí, abans de marxar a l'escola.




Aquest estiu passat l'Hayko va menjar coses al carrer que no hauria d'haver menjat (ho deixarem aquí...) i el seu alè era insuportable. Vaig agafar aigua i un pèl de pasta de dents, ja que la d'humans no sempre és bona per ells pel fluor, m'ho vaig posar al dit i li vaig netejar les dents. Era el primer cop i no es deixava, el molestava moltíssim que el toqués així per dins de la boca. Però us asseguro que la pudor que notaves quan el tenies a prop s'havia de solucionar!




L'halitosi, per cert, és un dels problemes que podrieu solucionar amb aquestes netejes dentals.

També hi ha una neteja, que realitzen al veterinari, molt més completa i que es fa de tant en tant, on es necessita anestèsia. Com una neteja bucal nostra, per dir-ho d'alguna manera.




La qüestió és vigilar i mantenir la higiene dental del vostre gos per evitar futures malalties i infeccions que podrien afectar a la seva salut. En resum és el que tots volem!






0 comentarios