Open top menu


El primer Pastor Belga de Malinois va nèixer l'any 1899, provinent de la ciutat de Malinas, Bèlgica. El seu origen va ser com a gos pastor de ramats i fins el 1981 aquest gos només era conegut per pastors i grangers sense ser reconegut com un gos "de raça".




Els Pastors Belgues van ser impulsats pels aficionats als gossos Prof. Dr. Reul, L. Van der Snickt i L. Huyghebaert.

El 29 de setembre de 1981 es va crear el Club du Chien de Berger Belge (Associació del Pastor Belga).




És un gos molt utilitzat per la policia com rastrejador de persones o mercaderies. També és un gos amb qui molts fan esports canins o Agility. Molt coneguts com gossos d'atac o protecció amb la policia o serveis de seguretat.




Com qualsevol altre gos, el Pastor Belga de Malinois, ha de ser socialitzat desde cadell amb altres gossos per evitar problemes de relacions entre animals en un futur i mantenir un equilibri.

Necessita fer exercici, tenir activitat física i així evitarem ansietat o nervis a casa que després, potser, no sabrem com evitar.






Són gossos de mida mitjana que poden pesar entre 20 i 30 quilos, sent la femella una mica més petita.

El Malinois és el Pastor Belga de pèl curt, més abundant al coll i a la cua. El color és d'un vermell carbonat amb la màscara de la cara de color fosc.




És un gos molt resistent parlant d'enfermetats però, com la majoria dels gossos pastors, poden patir de displàsia de cadera o colze. També comentar que poden patir caigudes de cabell al coll o angonals per falta de sol i aire lliure. D'aquí la importància de donar l'activitat, l'espai i l'exercici que ells necessiten per salut. I amb això no vull dir que visqui i dormi a l'exterior, sinó que l'haurem de treure el seu temps. Si nosaltres ens tanquem tot el dia a casa, tampoc és molt saludable.




Com tots els gossos que utilitzen per treballar, ja sigui en protecció, rastrejadors... no tenen límit i no diuen prou. Molts dels que usen així els gossos haurien de pensar una mica més i respectar l'animal. Alguns criadors o entrenadors et diuen que el Pastor Belga de Malinois pot treballar 48 hores seguides sense dir res... Un gos, fins i tot jugant, en un moment d'excitació, no pararà, de la mateixa manera que si el portes a còrrer i et passes, ell et seguirà sense avisar que no pot més. Després poden caure malalts o, com alguns gossos de defensa o atac, desequilibrats.




No estic en contra dels gossos que treballen amb humans ja que ajuden a molta gent en molts àmbits i ells també disfruten tenint una tasca a fer. Però amb seny, respecte i carinyo. No és tan difícil desequilibrar a un gos si no el tens en compte. Heu de saber fins on arriba el vostre gos, quin és el seu límit, i no forçar al màxim perquè us seguirà a tot arreu. No us aprofiteu d'això, no és sà.




Són gossos que a primera vista potser poden impressionar una mica, també perquè els relacionem amb gossos de defensa, però són igual de sociables i carinyosos que qualsevol altre, sempre que els mantinguem en un estat d'equilibri. Es poden tenir a casa (evidentment!) com un company més per tota la vida i us donaran tot l'amor i carinyo que tenen fins el final. A mi em semblen preciosos!

0 comentarios