Open top menu


El soldat John Robert Conroy va trobar-se a l'Stubby, una mescla de Pit Bull, l'any 1917 al campus de Yale i el va adoptar.





Quan va esclatar la I Guerra Mundial el soldat va embarcar cap a França i, tot i que estava prohibit portar animals, va amagar a l'Stubby i el va portar amb ell. Quan va ser descobert, un cop a França, van deixar que es quedés ja que animava a la tropa i pujava la moral dels soldats.





L'Stubby va entrar en combat per primera vegada l'any 1918 i a França va sobreviure durant 18 mesos sota foc enemic, va participar en 8 ofensives i en 17 batalles.




El gos va ser ferit per una granada al pit i a una pota i va haver d'estar a l'hospital durant un temps on va ser l'estímul de molts soldats que allà es recuperaven.




Quan va tornar a les trinxeres el van rebre amb alegria ja que, a més de la companyia que oferia, era un gran "soldat" avisant amb anterioritat dels atacs amb gas (el vas gasejar un cop i mai va oblidar la olor, que notava abans que els altres) o dels bombardejos, ja que escoltava el xiulit i bordava avisant del que venia.



També va localitzar a molts ferits en combat, ajudant amb el seu rescat i portant els metges al lloc.

Diuen que va ser nombrat després de descobrir a un espia alemany que estava amagat dissenyant unes trinxeres. Un cop fet això, el van condecorar i ascendir com el primer gos sergent de la Història.




A la tornada a casa va fer moltes desfilades i es va convertir en la mascota oficial de la Universitat de Georgetown.



Va morir al 1926, amb 10 anys, als braços del seu propietari i amic.




El podeu veure (perquè conserven les seves restes) al "The price of Freedom: Americans at War", a Smithsonian, Washington. I al Liberty Memorial, al Monument als Caiguts de la I Guerra Mundial, li van fer una placa commemorativa.




Entre les seves condecoracions trobem:

  • La medalla francesa de la batalla de Verdun
  • Medalla dels veterans de la IGM
  • Medalla d'or de la Humane Education Society
  • El Cor Púrpura


0 comentarios