Open top menu


La mastitis és una malaltia que es dóna a moltes gosses després de parir i, també, a gosses amb embaràs psicològic, ja que la malaltia va lligada a la llet que les seves mamelles extreuen.

No sempre se li dóna la importància que mereix i, si no es fa, pot esdevenir en molt perillosa per l'animal, a més de molt dolorosa.




Es tracta d'una inflamació molt dolorosa de les mamelles produïda per una infecció. Es produeix una retenció de la llet que provoca la infecció.

Aquesta infecció pot venir provocada pel "destete" abans d'hora dels cadells o, a vegades, per l'embaràs psicològic, ja que la femella produïrà llet sense cap cadell que alimentar. Però no únicament per aquests motius ja que per qüestions externes com una ferida a les mamelles o falta d'higiene, es pot infectar.



Els símptomes poden ser la falta de gana, parcial o total, tristor i apatia, quadres febrils... Les mamelles estaran vermelles i calentes i tindrà molt de dolor fins el punt de no deixar que res les toqui.

En cas de creure que la gossa té mastitis, haureu d'anar al veterinari per tractar-la amb antibiòtics i/o desinfectants, sempre amb personal qualificat.

Deixar passar aquesta infecció i pensar que el dolor li marxarà pot provocar que s'enquisti la zona i fins i tot arribi a supurar pus. La zona podria gangrenar-se (no és habitual però hi ha hagut casos) sense el tractament adequat.



Penseu que per qualsevol infecció sense tractar un animal pot arribar a morir, exactament igual que nosaltres si no ens tractem.

Si la mastitis apareix mentre ella està alimentant els seus cadells, els haurem de separar de la mare (ella poc a poc deixarà de fer-ho pel dolor) i alimentar-los nosaltres mentre tractem a la gossa. Aquesta infecció es pot traslladar als cadells si no ho fem i, si no, estaran mal alimentats.



Aquest és un altre dels motius pels que animo i insisteixo en l'esterilització de les vostres mascotes. A banda de fer-la parir o no (la conclusió sempre ha de ser que "no" fareu parir al vostre animal) us estalviareu i li estalviareu al gos patiments com aquest que, amb una operació, no tenen per què aparèixer.

0 comentarios