Open top menu


Els coixinets dels gossos suporten tot el pes i l'impacte contra el terra quan caminen, corren, juguen… És una zona que es va fent forta amb el temps i és molt resistent però això no vol dir que siguin pedra i no pateixin la neu, la calor o llargues caminades, sobretot si no estan acostumats.



Els dies de calor, l'asfalt pot arribar a temperatures molt altes i el coixinet trepitja directament i es pot arribar a cremar. No, no exagero. Hi ha casos de cremades per caminar durant massa temps per l'asfalt provocant ferides a les seves potes. Les esquerdes i nafres són un risc real i no el podem ignorar. Intenteu buscar zones d'ombra, jardins o boscos.


Quan la gespa no és una opció (a la ciutat a vegades pot semblar una odisea) fins i tot hi ha sabates especials per a ells. Aquestes sabates sobretot es fan servir per caminades de moltes hores. Molts dels que van a fer el camí de Santiago les utilitzen, per posar-vos un exemple. O a la neu.


També existeixen cremes específiques protectores per hidratar i cuidar aquesta zona. Podeu preguntar al veterinari o a qualsevol botiga especialitzada en accesoris per a animals i us podran aconsellar.

És bo, també, mullar les potes del vostre gos de tant en tant, mantenir la hidratació als coixinets.


Si alguna vegada veieu una ferida al coixinet del vostre gos, abans de posar qualsevol producte o intentar curar la zona, l'haureu de netejar bé amb aigua i sabó. Un cop neta, podeu posar-li iode i també hi ha sprays cicatritzants que poden tallar una hemorràgia, en cas d'urgència. Després, consulteu les millors cures per fer-li.


Aquestes ferides no només les poden patir amb la calor, també a la neu. El fred també els pot fer mal, sobretot si no estan acostumats. Poden quedar trossos de gel entre les potes i causar irritació i cremades. Si veieu trossos de gel vigileu al treure'ls perquè poden estar enganxats i els faríeu encara més mal si estireu ja que podríeu treure-li un tros de pell. Deixeu que es desfaci i llavors feu la cura.


Productes protectors per abans de caminades llargues, per la neu o la calor, també en trobareu.

Penseu que si el vostre gos passeja per la ciutat una horeta al dia i un dia decidiu portar-lo durant sis hores a caminar per la neu o l'asfalt, o fins i tot per la muntanya si no està acostumat, li pot provocar ferides i talls realment dolorosos.


Tingueu en compte que un cadell està formant-se i els seus coixinets també. Encara no són durs i són més sensibles pel que haureu de vigilar encara més de no forçar a l'animal.

0 comentarios